johannamarkbrant.blogg.se

Ren och skär lycka!

Publicerad 2016-04-29 23:47:14 i Allmänt,

Så kan du beskriva min onsdag!

Efter att varit helt galet stressad och nervös på morgonen inför tentan så var det otroligt skönt att klara den!
Så nu är delkurs tre äntligen avklarad och jag går raskt vidare mot delkurs fyra. Den här delkursen innehåller mer skönlitterära böcker som vi ska läsa hela vilket ska bli intressant att försöka sig på. 

Idag var jag också tillbaka på jobbet! Det är också en helt obeskrivlig härlig känsla. Du får alltid lite extra kramar när du inte varit där på ett tag!

Så min valborgshelg blir lugn med mycket läsning, men när ser mina helger inte ut så? Hoppas din helg blir extra härlig!

Love,
Johanna


Rise and grind

Publicerad 2016-04-25 09:27:40 i Allmänt,

"Early bird catch the worm" eller "morgonstund har guld i mun". 

Idag var jag uppe strax efter sju. Jag börjar inte förrän kl. två idag men jag ska till skolan lite tidigare för att förhoppningsvis hinna läsa lite mer till tentan. Den är ju först på onsdag men känns ju bättre att vara bra förberedd!

Hoppas ni har haft en härlig helg. Min har varit jättebra! Den bjöd ju verkligen på aprilväder men det gjorde inget för min del. I fredags träffade jag en kompis på tåget hem som jag inte träffat på jättelänge! Så kul att få en liten uppdatering om vad hon håller på med nu. Mormor och Morfar har varit här hela helgen vilket alltid är mysigt. 

I lördags hämtade jag ut mina glasögon. Är väldigt nöjd med dem men svårt att vänja sig, jag blir lite lätt illamående men förhoppningsvis (och troligtvis) så ska det försvinna snart!

Gårdagen spenderades som vanligt med att plugga. Sista lektionen innan tentan är idag så sen blir det bara att läsa till den och försöka komma ihåg allt jag lärt mig. Håll tummarna för mig är du snäll! 

Veckorna går så himla fort nu så jag hinner knappt med men jag bjuder i alla fall på en bild från i onsdags när jag satt ute i solen och läste. Börjar få lite solbränna (tror/hoppas jag). Väldigt skönt att kunna sitta ute och få lite miljöbyte när du läser!

Love,
Johanna

Livet som litteraturvetare

Publicerad 2016-04-15 20:14:47 i Allmänt,

Hej!
 
Hoppas du mår bra och har en härlig helg framför dig.
Min är lite hektiskt då jag har en del att göra, både roligt och kanske lite mindre roligt men det är ju så det ska vara. Har du inte mindre roligt någon gång, hur ska du då veta när du har roligt?
 
Imorgon ska jag iväg på lite taco-mys till en kompis som fyllde år nu i veckan. Ska bli så kul att få umgås med lite kompisar och bara få fnissa och skratta utan att tänka. Det är de kompisar som man vill ha, ni kan gå från trams till allvar, noll till hundra och det spelar er ingen roll.
 
På söndag vankas det kalas för kusinen som fyller 15 år. Jag kände mig gammal när min yngsta syster fyllde 15 förra året så du kan ju gissa hur jag känner nu... jag är ju bara 22 så det är något jag får ta tag i. Efter kalaset är det dags för pappas födelsedagspresent från mig och min andra syster. Vi bjuder hela familjen på IFK Göteborg - Kalmar FF på Gamla Ullevi. Jag har inte sett en match live på flera år så det ska verkligen bli superkul!
 
Så nu ska jag förhoppningsvis gå och äta något, naturgodis är bra men det räcker inte länge. Tycker också att jag förtjänar mat och ett glas rött efter att ha suttit kvar i skolan minst tre timmar extra både idag och i onsdags och ytterligare tre timmar hemma idag med tenta-begrepp och diverse annat. Jag har tur som har så bra pluggkompisar! Den stora högen med böcker till höger i bilden ska jag läsa imorgon. Vi snackar då alltså fyra LÅNGA kapitel PLUS diverse kortare skönlitterära texter. De långa kapitel som ska läsas är alltså facklitteratur (faktaböcker). Heja litteraturvetare! Tur att det är så kul!
 
Love,
Johanna
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela