johannamarkbrant.blogg.se

Datumet är satt

Publicerad 2015-07-29 12:00:00 i Allmänt,

Och det blir torsdagen den 27 augusti som jag tar mina resväskor och flyger tillbaka till Sverige. Känns så skönt att äntligen fått ett riktigt svar eftersom både jag och värdfamiljen inte kunnat säga exakt vilken dag det skulle bli. Så nu har jag ett "slut" på mitt äventyr. Biljetten är bokad och jag måste få ner de saker jag har kvar i mina resväskor igen. Känns konstigt att bryta upp sitt liv igen men ska bli kul att gå vidare med nästa äventyr! Då det idag är min nio-månaders dag här i London och jag bara har drygt en månad kvar, tänkte jag minnas tillbaka lite på min tid här i vad som helt klart är en av världens bästa städer. Enjoy!
 
 En av de första bilderna jag tog här - vackra Alexandra Palace (Ally Pally som de så gulligt säger).
 
 Bonfire Night
 
 Vad jag kommer sakna min underbart stora säng!
 
 När jag och mina tjejer började med julpysslet.
 
 Födelsedagsbrunch på Le Pain.
 
 Dagstur till Oxford.
  
 Brunch på Muriel's med Frida och vi slog på stort med Prosecco.
 
 En av mina absoluta favoritbilder härifrån.
 
 Utsikten från The Shard.
 
 Superstjärnornas stjärna - George Clooney.
 Midsommarfirande i Hyde Park.

"Men vad säger du egentligen?" Nr. 3

Publicerad 2015-07-22 19:00:34 i Allmänt,

"Du ser ut som en ängel när du gör så där." - Men du är för söt! Kommentar från lilla tjejen när jag slänger håret bakåt för att inte ha det i ansiktet.

"Det är mamma som bestämmer mest här hemma. Pappa bestämmer när vi ska åka och simma men annars bestämmer bara mamma." - Jag har faktiskt inga kommentarer på detta. Vill ju inte råka illa ut...

Och min personliga favorit:

"Men jag kan ge dig mynt, så stoppar vi in de där och så betalar jag spelet själv." - Lilla tjejen som vill ha ett iPadspel och vill stoppa in mynt i "myntfacket" som egentligen är uttaget där man stoppar in laddningssladden (iPhone 4 laddare).

Frågor & Svar

Publicerad 2015-07-22 14:32:03 i Allmänt,

Har fått två frågor här på bloggen som jag tänkte svara på. En har jag egentligen redan svarat på men jag tyckte det var en bra fråga så jag tänkte att jag svarar på den i ett inlägg också!

Första frågan är från Ellen:
"Hej, vad är ditt största tips för att hitta andra att umgås med när man åker som au pair? :)

Hej! Mitt största tips är att kolla runt lite på bloggar och skriva till den som har bloggen. Många länkar ju också till andra au pairer som bloggar :) De allra flesta vill ju gärna träffa nya kompisar så då brukar man bestämma en dag som man träffas på. Facebook-grupper är också ett bra sätt att hitta andra som vill träffas. Viktigast är att man faktiskt vågar ta kontakt och skriva till någon! :)

Andra frågan kom från Ida:
"Hejsan! Var hittade du din au pairfamilj? :)"

Hallå hallå! Jag blev via STS matchad med Heavenly Au Pairs, som är en brittisk au pairbyrå. Där fick jag svara på lite frågor som tillsammans med de papper jag redan fyllt i gjorde att jag blev matchad med familjer. Man får då läsa familjernas ifyllda papper/svaren på deras frågor och välja om man kan tänka sig att bli kontaktad av dem. Om man vill bli kontaktad av en familj rekommenderas man av au pairbyrån till familjen. Om de vill prata med dig så börjar man maila varandra för att bestämma när man kan ha sin Skype-intervju. Så jag hittade min au pairfamilj via den brittiska au pairbyrån! :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela