johannamarkbrant.blogg.se

Jullov

Publicerad 2014-12-21 15:41:30 i Allmänt,

Denna veckan har tjejerna haft jullov och jag har haft dem under hela dagar istället för bara några timmar/dag. Det har gått väldigt bra. Jag har försökt att hitta på åtminstone en grej att göra varje dag, vare sig om det var pyssel eller gå ut till en lekplats.
 
På måndagen skulle vi gått på bio men värdpappan hade tagit fel på tiden, så vi strosade i lite butiker innan vi gick hem och tjejerna gjorde lerkrukor och diverse andra skulpturer som skulle torka över natten. Vi skulle sett Paddington.
 

Lyckan var som gjord när jag hittade Astrid Lindgren!


På tisdagsförmiddagen pysslade vi. Vi gjorde en tomte, en ängel och en smällkaramell. På eftermiddagen gick vi till en lekplats (då jag tyckte att vi måste komma ut och få lite luft).
Vet inte varför min tomte kom att se så ledsen ut, men det är han inte (tror jag).
 
På onsdagen gick vi och såg Paddington, nu när vi hade rätt tid. Den var bra! Ganska roliga skämt och punchlines som passade många. Lillan tyckte vissa scener var lite läskiga men annars tyckte de om den båda två.
 

Torsdagen började på ett ställe som heter "Little Dinosaurs". Det var som ett litet lekland/stort kuddrum och efter det gick vi till parken. Eftermiddagen slutade i ett oväntat barnvaktspass. På fredagen var värdpappan hemma så jag gjorde lite vanliga vardagssysslor och försökte hålla mig undan litegrann då barnen såklart ville vara med honom. På eftermiddagen tog jag mig tjejerna till en playdate. En lång vecka kändes det som då jag jobbade mer men ändå kul att ha tjejerna hemma.
 
Nu i helgen har jag packat och förberett lite då jag flyger hem över jul på tisdag. Ska bli så underbart att få komma hem och fira jul med familjen. Har saknat dem mycket så ska kramas lite extra med alla!
 
Jag önskar er allihopa en underbart god jul och så syns vi och hörs vi snart! Kram

Strosande på Oxford Street

Publicerad 2014-12-15 23:13:13 i Allmänt,

Glad Lucia så här i efterhand. Jag såg på datorn SVT:s Lucia i min säng på lördagsmorgonen. Det var väldigt mysigt. Jag har lite svårt att förstå att över halva tiden till jul redan har gått? När blev det så? Detta året har verkligen flugit förbi..!
 
På söndagen var det meningen att jag och Malin skulle in till Oxford Street och göra vår sista julshopping. Tyvärr så blev Malin sjuk så hon fick ställa in. Väldigt tråkigt då jag sett fram emot att mysa med henne. Trots att jag inte hade en kompanjon i shoppingen bestämde jag mig för att åka in ändå. Jag var på shopping-humör och jag behövde ju verkligen köpa julklappar. Jag kände mig verkligen "vuxen" fånigt nog men det var speciellt att strosa gatan upp och ner helt själv. Affärerna på Oxford Street är verkligen något annat.

Swarovski
 
 
Det bjöds på musik också. Ett roligt sätt att spela jullåtar på!
 
 
 
 
Vet inte vem som var lyckligast här inne, jag eller alla barnen..

 
 Efter Oxford Street tog jag mig till Leicester Square. Där hade de fått upp karuseller, som ett litet "Jul på Liseberg".
 
 
Hoppas er helg har varit bra! Glad Lucia och tredje advent!
 

My favorite part of Christmas

Publicerad 2014-12-11 17:30:15 i Allmänt,

En av mina absoluta favoritsaker med jul är de klappar man ger. Förhoppningsvis vet de som känner mig att det är så det faktiskt är, jag vill gärna vara en givmild och snäll person. Och jag försöker att vara det varje dag. För de som inte känner mig så hoppas jag att det märks lite grann här på bloggen. 

I alla fall, att välja ut julklappar som man vet kommer göra personen väldigt glad och man har försökt att verkligen hitta den julklappen, det betyder så mycket för mig. Glädjen man kan skänka någon annan (utan att det behöver kosta skjortan) är en sådan härlig känsla! Idag har jag börjat att slå in mina julklappar jag köpt. Med lite julmusik i bakgrunden så var det en väldigt mysig dag.P.S. I Sverige pågår ju just nu Musikhjälpen 2014. Om ni har möjlighet, donera gärna lite pengar dit genom att till exempel önska en låt. Tänk på att ge kan vara lika kul som att få.

Ha en fortsatt härlig dag och krama om era nära och kära!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela