johannamarkbrant.blogg.se

Clean Eating - färskpressat på drinklistan

Publicerad 2016-09-24 14:15:35 i Allmänt,

För att bättra på vitamin-nivån gjorde jag och syrran lite juice. Den blev väldigt god, så härligt att ladda kroppen med lite energi-boosts så här ibland.

Recept:
Fyra stora äpplen
Fyra mellanstora morötter
En halv citron

Enjoy!
Love,
Johanna

Grekland 2016

Publicerad 2016-09-07 12:00:00 i Allmänt,

26 juli - 2 augusti, Zakynthos.
 
Klassiskt grekiskt - blått och vitt. Detta är fönsterluckor till en restaurang.
 
 

En dag gjorde vi en bilutflykt runt ön (den är inte så stor). Vi fick åka runt i en liten gul Hyundai...
 
Helt plötsligt mitt i ingenstans hamnar vi hos en gubbe och hans lilla "butik".
 
"Sköldpaddsviken". Tyvärr fick vi inte se några.
 
Porto Limnionas Bay. Helt klart det bästa badstället på bilutflykten och en av öns bästa. Mer likt Sveriges bergiga västkust (det kändes alltså som hemma).
 
 
 
En annan dag åkte vi på ännu en utflykt - en båtutflykt till Shipwreck-beach och Blue Caves. De är öns mest kända turistställen. Vattnet var (såklart) helt turkost och underbart skönt! Vraket på Shipwreck-beach är ett gammalt fraktfartyg som smugglade tobak. Under en storm blev de strandsatta i viken där vraket nu ligger kvar.
 
Coolaste privatägda båten jag sett!
 
 
 
Blue Caves.
 
 
 
Shipwreck-beach. Denna bilden är dock tagen under bilutflykten när vi åkte till Shipwreck-point - utsiktsplatsen ovanför själva stranden.
 
Rolig filur på utsidan av hotellet.
 
På restaurangerna fick de vuxna ett glas att smälta maten med - Yamas!

She's back!

Publicerad 2016-09-03 13:10:29 i Allmänt,

Men förvänta dig inte för mycket...
 
Hej där ute i cybervärlden!
 
Du tänker säkert: "Men Johanna, då skulle ju blogga mer..." och så tittar du med menande blick på mig.
Mitt svar: " Jag vet, jag vet... Men jag sa faktiskt också att jag inte ville ha någon press på mig, utan att jag skulle skriva när jag kände för det.." och så tittar jag på dig och ler lite fint och oskyldigt.
 
Ska jag vara helt ärlig så var väl min förhoppning att skriva mer än vad jag har gjort. Jag ville verkligen starta upp den här delen av livet igen, att få skriva något som inte måste skrivas. Att få ur sig lite tankar/idéer etc. etc. Men tid, ork och lust infinner sig inte alltid. Jag ska försöka bättra mig (med mycket kan tilläggas) men det är svårt att få till det. Jag har ju inte mer timmar på dygnet än någon annan. Ska kanske testa det där med press på antal inlägg/vecka...
 
Så, med det sagt, vad sysslar jag med nu? Jag har precis börjat med fortsättningskursen i litteraturvetenskap och vi håller på med teori och metod nu. Mycket fakta som ska nötas in men det är fortfarande intressant så det är ju bra! Jag har i sommar hunnit vara väldigt mycket ledig - vilket både är bu och bä. Jag har också varit på en semester i Grekland. Jag ska se till att få ut ett inlägg om det så snart som möjligt, jag lovar. Så överlag har sommaren varit bra! Jag missade dock sommarens största fest(midsommar) då jag blev sjuk. Så den spenderade jag i soffan med film, te och som tur var jordgubbar.
 
Jag lovar som sagt fortfarande inget (förutom Grekland-inlägget) men jag ska verkligen försöka att förbättra mig! Och om jag inte lyckas så skäll inte på mig är du snäll, jag blir så ledsen då.
 
Ha det fint så länge!
 
Love,
Johanna
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela