johannamarkbrant.blogg.se

Det är ingen skam i att ha hemlängtan - det betyder att du kommer från ett lyckligt hem

Publicerad 2015-01-28 12:00:00 i Allmänt,

Jag tänkte att jag skulle skriva lite om hemlängtan. Det händer alla som åker hemifrån. Det är ju olika mycket för olika personer såklart men jag tänkte berätta lite hur det var/är för mig.
 
Till och börja med så vill jag berätta om citatet som är rubriken för detta inlägget. Jag har hört det från två olika håll de senaste två veckorna. Jag har fått det till mig på olika sätt men poängen var densamma, hemlängtan är inget konstigt alls och det betyder ju att du saknar något som gör dig lycklig. Första gången jag hörde om citatet kom det från ett TV-program, andra gången var det pappa som sa det.
 
När jag först kom till London och detta nya liv som skulle börja här hade jag det jättejobbigt med hemlängtan. Jag är en hemmakär person så det var svårt i början med mycket tårar och tankar. Min första instinkt var att trycka undan det och försöka att inte tänka på det för mycket. Det funkade till en viss del men blev ju därför jobbigare när jag väl lät mig själv att tänka på det. Jag bestämde mig därför för att acceptera att jag hade hemlängtan, mycket hemlängtan, och det blev tillslut så mycket enklare att hantera. När jag faktiskt erkände det så kunde jag ju bearbeta det. Ju mer jag bearbetade det desto mer försvann det. Jag säger inte att jag inte saknar de nära och kära hemma mindre nu, bara att det är lättare att hantera saknaden. Mycket kom ju såklart i att man känner igen sig mer och mer i det nya livet och att man får mer av en riktig vardag, mer struktur. Det hjälpte i alla fall för mig, jag gillar struktur och ordning och reda, så ju mer det kändes som om jag hade kontroll desto lättare blev det. Så från att i början ha det jättejobbigt så känner jag mig nu lugn. Efter att ha fått bearbeta det så har jag hittat den jag är här och det kanske låter konstigt men det är en lättnad för mig. Jag kan konstatera faktumet att jag har hemlängtan - men det tar inte längre över allt annat som jag känner här, lycka, spänning, glädje och lite stolthet faktiskt. Jag flyttade till en storstad i Europa och jag kämpade på trots att mina känslor var i konflikt och nu är jag starkare som person.
 
Jag har två Skype-samtal i veckan med min familj. Det funkar bra så och jag vet att det finns de som pratar mer med sin familj hemma och det finns de som pratar mindre. Om jag skulle ge mina bästa tips för hemlängtan, så skulle de vara:
* Erkänn det för dig själv - om du ljuger för dig själv så kommer det inte bli bra.
* Tillåt dig själv att känna dig ledsen/frustrerad/arg/glad och bearbeta det - du kan inte bearbeta något du inte känner/vet.
* Det kommer bli lättare - klyschigt jag vet, men väldigt sant.
* Prata om det med vänner som vet vad du pratar om - väldigt skönt när man kan prata med andra au pairer till exempel, som förstår exakt vad du menar.
* Lita på att du tar dig igenom det - det kommer gå bra.
 
Jag hoppas detta kanske hjälper någon. Det var egentligen inte det jag ville få ut av detta inlägget utan jag ville skriva av mig detta i ett försök att släppa det helt och hållet. Jag har erkänt det för mig själv och nu kan jag gå vidare. Jag gillar tanken på att kunna skriva om sådant här också, det blir så lätt att det bara blir att man skriver om roliga saker. Sånt som man vet att någon vill höra, att man mår bra och har kul. Förstå mig rätt,  jag mår bra och har kul men ibland är vägen dit längre för vissa än för andra.
 
Kram

In times of trouble - keep calm and focus

Publicerad 2015-01-26 12:34:49 i Allmänt,

Hej hopp! Ny vecka och nya tag! Jag samlar kraft och fokus inför denna veckan med allt kul jag gjorde i helgen.
 
På lördagen mötte jag åter igen upp Frida. Denna gången i Covent Garden för brunch. Och vilket ställe passar inte bättre än Le Pain Quotidien? Det var precis lika gott som förra gången. Efter det föreslog jag att vi skulle gå och se på en musikal. Vi bestämde oss för Lejonkungen då Frida inte sett den musikalen och jag inte hade några invändningar mot att se den igen! Den var lika fantastisk som sist! Jag bestämde mig för att köpa souvenirer i shopen och det blev en mugg och en t-shirt. De gjorde mig sällskap på söndagsmorgonen för en stund av avslappning i form av te och sociala medier på telefonen, vi lever ju ändå på 2000-talet...
 
Keep Calm and Hakuna Matata
 
Efter musikalen blev det "middag" på Shake Shack.
 
På söndagen turistade vi lite igen jag och Frida, denna gången vid Tower Bridge. Efter lite planerande mötte Malin och hennes två kompisar upp oss på Costa. De var på semester och Malin hade dragit runt dem i  hela London under två dagar. Jag, Frida och Malin bestämde oss för att se på bio, det passar ju perfekt på en söndagseftermiddag! Malin följde sina vänner mot flygplatsen medan jag och Frida gick till Leicester Square. Där mötte Malin upp oss igen och vi såg på Wild med Reese Witherspoon. Jag tyckte filmen var superbra! Jag gillar sådana typer av filmer så den passade mig perfekt. En bra helg avslutades med Skypesamtal med familjen som snart kommer hit. Ska bli så kul att få visa dem runt i "min" stad!  
 
 
 
 
 
 

En Apas Farbror

Publicerad 2015-01-20 12:35:27 i Allmänt,

Här sitter jag med en kopp te och ser på film. Började må lite dåligt igår med ont i magen och huvudvärk som har hållit i sig till idag. Jag hoppas det bara är lite förkylningssymptom och att det inte är mer än så.
 
 
I lördags träffade jag Frida som kom hit i torsdags. Vi bestämde oss för att turista lite i vår stad och första anhalten: Baker Street. Frida är ju som många andra ett Sherlock Holmes-fan så det var ett av ställena hon verkligen ville se!
 
Till och med tunnelbanestationen var Sherlock-inspirerad.
 
Efter det styrde vi fötterna mot något som lockade mig lite mer: London Zoo.
 

En "liten" bildbomb. Vi strosade även på några av de andra turistställena innan vi åkte hem åt varsitt håll. En väldigt mysig dag.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela