johannamarkbrant.blogg.se

Vi går där studenterna går och önskar att det var vi

Publicerad 2015-02-05 12:03:01 i Allmänt,

I lördags så var vi ett härligt gäng au pair tjejer som gjorde en dagstur till studenternas stad - Oxford! Redan vid halv åtta mötte jag upp Malin, Lisa, tyska Johanna och Maja på Victoria Station för att ta bussen till Oxford vid åtta. Efter cirka två timmars bussresa så var vi framme. Där gick vi direkt in på Café Nero för lite uppiggande kaffe (och frukost för vissa...) och väntade in Maria som kom med tåget. När hon väl kommit så var det dags för lite turistande! Väldigt kul att åka till en ny stad och se något annat än London. Oxford är mycket(!) tystare än London, inte lika mycket trafik och människor överallt vilket var en skön avkoppling från Londons "stress".


Efter lite strosande och ett snabbt besök i en souvenir shop där det köptes vykort så gick vi till Covered Market. Det är en marknad som alltid är där, då den som namnet säger är "täckt". Den har funnits i över två århundraden.
 
Detta var nog det som fick mest uppskattning av mig där inne, såg så gott ut!
 
Efter det besöket så gick vi och åt lunch. Det blev italienskt på Bella Italia. Mycket gott och skönt att få komma in i värmen! När vi var mätta och belåtna gick vi vidare mot universitetet!
 
Tre glada filurer - Maria, Malin och Maja!

I en del av universitetet, finns flera olika hus som alla tillhör samma universitet men som inte nödvändigtvis sitter ihop, gick vi in till matsalen som inspirerat matsalen i Harry Potter. Det var väldigt kul! Speciellt om man nu gillar böckerna och filmerna *harkel*...
 
Vi bestämde sedan, efter att ha sett några andra okända personer göra det, att vi också ville gå upp i kyrktornet med vad vi gissade hade en fantastisk utsikt över Oxford. Vi hade inte fel...
 

Efter den vackra utsikten och den sedan läskiga, snurriga och smått klaustrofobiska trappan ner till fast mark igen blev det ännu mer kaffe innan vi tog bussen hem. En väldigt härlig dag med goa tjejer!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela